الگوبرداري قشر جوان . ..

ساخت وبلاگ

پرسش اينجاست که اين هنرمندان و يا ورزشکاران چه شاخصه خاص و چه امتيازي نسبت به ديگر افراد جامعه دارند که بتوان ايشان را به عنوان معيار الگو گيري جوانان مطرح کرد؟





لغت نامه دهخدا الگو را به سرمشق، مُقتَدي و اُسوَه معني کرده است. فرايندي که در آن فردي اعمال و رفتار و تکنيک‌هاي يک فرد خاص را براي رسيدن به موفقيت مد نظر خويش به کار مي‌بندد.



الگو برداري و الگوگيري امري متداول در زندگي انسان است و هر فردي در طول عمر خود انسان‌هاي مختلفي را به عنوان الگو انتخاب کرده و اين موضوع يک امر بديهي و مورد قبول جوامع مي‌باشد.



اما آيا هنرمندان و ورزشکاران مي‌توانند الگوي خوبي براي نسل جوان کشور باشند؟ اين که برخي از هنرمندان و ورزشکاران در رشته‌هاي تخصصي خود موفق‌اند را کسي منکر نيست و يا اينکه ايشان به مدد رسانه مشهور در اجتماع هستند را هم کسي نفي نمي‌کند.



اين مطلب هم مورد قبول همگان است که انسان‌ها افراد موفق را به عنوان الگو انتخاب مي‌کنند اما با اين وجود سه مؤلفه موفقيت و رشته تخصصي و شهرت مي‌توانند باعث الگو برداري جوانان از افراد خاص باشند.



آيا صرفا موفق بودن فردي در رشته‌اي خاص چون بازيگري و يا ورزشي، انسان را تبديل به الگويي براي همه جوانان جامعه مي‌کند؟ يعني اگر فردي با تکيه بر استعداد و توانايي‌هاي خود و در اثر تلاش‌هاي شبانه‌روزي – و نه با پارتي و صَرف پول – در هر زمينه‌اي به موفقيت‌هايي دست يافته باشد آيا مي‌توان چنين فردي را الگوي براي همه جوانان جامعه معرفي کرد؟



هنرمندان و ورزشکاران به مدد رسانه‌ها و تلويزيون وسينما     بيشتر در معرض شهرت وشناخته شدن هستند؛ به گونه‌اي که اسم بازيگر و ورزشکاري با يک يا چند بازي در فيلم و سريالي و يا با پخش چندبازي ورزشي از رسانه به زبان‌ها مي‌افتد و مشهور مي‌شود.



اين افراد چه شاخصه خاص و چه امتيازي نسبت به ديگر افراد جامعه دارند که بتوان ايشان را به عنوان معيار الگو گيري جوانان مطرح کرد؟



3 مؤلفه رشته تخصصي، موفقيت، شهرت فرد، باعث الگو برداري جوانان از او مي‌شود که در ذيل به بررسي اين 3 مؤلفه مي‌پردازيم:



اگر وجه الگو بودن را فن و حرفه ايشان بدانيم در اين صورت هزاران افراد در فنون و حرفه‌هاي مختلف و متنوع در جامعه هستند و در کارهاي خود نيز به نحو احسن به موفق‌اند که شايسته الگوگيري هستند. نخبه‌هايي در زمينه‌هاي مختلف علوم رياضي و شيمي و فيزيک و... که به راستي مي‌توانند الگويي براي جوانان باشند چرا ايشان به عنوان الگو معرفي نمي‌شوند؟



اگر وجه الگو بودن هنرمندان و بازيگران باعث شهرت است؛ اين سؤال پيش مي‌آيد که آيا هر انسان مشهوري مي‌تواند الگو باشند؟ قطعاً جواب منفي است و صرف مشهور بودن دليل بر الگو بودن نيست ونخواهد بود. جنايتکاران و سارقان با القاب بسيار عجيب در جوامع خود مشهوراند ولي قطعاً نمي‌توانند به عنوان الگو در اجتماع مطرح نمي‌شوند.



اگر وجه الگو بودن موفقيت است و موفقيت هر انساني در زمينه‌هاي مختلف موجب مي‌شود تا ديگران ايشان را به عنوان الگو براي خود انتخاب نمايند؛ نمي‌توان اين الگو بودن را به ديگر حوزه‌ها تسري داد. به عبارت دقيق‌تر موفق بودن فردي در يک رشته را نمي‌توان الگويي براي فرد ديگري در تخصص و رشته ديگري دانست.



نکته اينجاست که موفقيت اين عده در رشته‌اي خاص است که موجب الگوگيري کساني که در آن رشته فعاليت دارند؛ مي‌شود و لذا معرفي چنين شخصي به عنوان الگو براي همه جوانان نمي‌تواند کار صحيحي باشد و در نهايت امر، الگو بودن اين افراد براي کساني است که در حرفه ايشان قصد فعاليت دارند و لذا الگو بودن مختص فن و تخصص مورد نظر است و نه غير آن.



براي مثال يک فرد مي‌تواند در فلان رشته ورزشي فلان ورزشکار را به جهت برتري تکنيکي براي خود الگو قرار ‌دهد و اين امري است متداول و مورد پسند که اين نوع الگوگيري نه به معناي الگو بودن اين فرد ورزشکار براي تمام کارها و اعمال آن فرد.



پس از اين منظر، موفق بودن فردي را در يک رشته نمي‌توان به عنوان الگو در تمام جوانب براي جوانان کشور مطرح کرد.



اما امروز با موضوع ديگري در حال ستيز هستيم. مساله‌اي که به عمد يا به جهل در جامعه مطرح مي‌شود و ورزشکاران و هنرمندان را الگوي همه جوانان مطرح مي‌کنند.



برخي اعمال ضد اخلاقي و غير شرعي اين ورزشکاران و هنرمندان که هر از گاهي عده‌اي از خسته از اين فضاي تاريک درون خودشان، لب به سخن گشوده و از پشت پرده‌هاي هنرمندان و ورزشکاران مي گويند؛ حکايت از اين موضوع بغرنج دارد.



پخش کليپ‌ها و عکس‌ها و مطالب شرم‌آوري از پشت پرده فساد در ميان برخي از هنرمندان و ورزشکاران به افراد با انصاف و با وجدان اجازه نمي‌دهد که اين عده را به عنوان الگو در جامعه مطرح نمايند.



البته اين ميان هستند انسان‌هايي که با مروت و جوانمردي به حق الگويي صحيح براي جوانان هستند اما همه مي دانيم که تعداد اين افراد مشهور در هر دو رشته به تعداد انگشتان دست هم نمي‌رسد.



در هر حال مطرح کردن هنرمندان و ورزشکاران به عنوان الگو براي همه جوانان در هر همه عرصه‌ها کاري است بس اشتباه هرچند بيان شد که الگو بودن سرشناسان اين رشته آن هم فقط و فقط در تخصص خود امر پسنيده و ممدوحي است. برنامه هاي صدا و سيما و خاصه برنامه‌هايي که ميهمان محور مي‌باشند بايد اين نکته را بيشتر مد نظر داشته باشند.



انتهاي پيام/


 


 


 


 


امتياز جديد به کد خداي ،...
ما را در سایت امتياز جديد به کد خداي ، دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dsaba515a بازدید : 255 تاريخ : دوشنبه 8 آذر 1395 ساعت: 10:14